Uit dagblad Het Laatste Nieuws
RESTOTIP. De Orangerie: “Degelijke brasserie in gezellig kader”
Tussen Kerst en Nieuw zijn er heel wat restaurants die de deuren sluiten, maar voor bistro De Orangerie in de Evergemse Reikbroekstraat is het een week als een andere. De bistro is 7 op 7 open en maakt tijdens de eindejaarsperiode geen uitzondering. Gaan dineren terwijl de kerstkalkoen nog maar net is verteerd, leek ons een beetje overkill, maar tot onze verbazing zat het restaurant zo goed als vol. Dan moet het eten wel heerlijk zijn, niet? Wij gingen proeven.
Alle Credits & Copyright Arne Blomme Het Laatste Nieuws 28-12-23
Op de gelijkvloerse verdieping van het volledig gerestaureerde gebouw waarin vroeger de bekende Evergemse bloemistenfamilie Deroose woonde, baat Evergemnaar Christian Van den Bossche vandaag de eigentijdse bistro De Orangerie uit. In het fraaie pand in de Reibroekstraat kan je elke dag van de week doorlopend voor- en hoofdgerechten, salades, pasta’s en tapas bestellen. Van 14 tot 18 uur gaan er ook croques en pasta’s over de toonbank, ideaal voor wie samen wil genieten van een kleine hap tijdens een bezoek aan de 39 aangrenzende assistentiewoningen van residentie De Orangerie.
Het restaurant in het centrum van het dorp springt deze dagen nog meer in het oog door de vele kerstverlichting. Die gezelligheid trekken ze ook binnen door: sfeervolle verlichting, kaarsjes op de tafel, schilderijen aan de muur en een kerstboom in de hoek van het restaurant. Dat lijkt te werken, want op een doordeweekse woensdagavond is het restaurant bijna helemaal volzet. Hoewel de tafeltjes dicht bij elkaar staan, heerst er een gezellige drukte. Godzijdank, want we vreesden een leeg restaurant aan te treffen. Gelukkig zijn er dus nog Bourgondiërs die de spankracht van hun magen willen testen in deze tijd van het jaar.
Gezien mijn metgezel en ik de afgelopen dagen reeds genoeg alcohol hebben genuttigd, gaan we als aperitief voor een alcoholvrije mojito (10 euro), een mix van verse munt, limoen en rietsuikersiroop. Het verschil met een traditionele mojito is eigenlijk nauwelijks merkbaar. Terwijl we rustig verder nippen, scannen we de menukaart. Daarop vind je alle klassiekers terug die je in brasserie mag verwachten. Het lijstje van voorgerechten wordt uitgebreid met tapas: een bordje gemengd, bamiballetjes, calamares met huisgemaakte tartaar, Italiaanse ham en olijfjes.
Volledige link : RESTOTIP. De Orangerie: “Degelijke brasserie in gezellig kader”
En terecht allemaal 🙂